01001, м. Київ, вул. Софіївська, 10, офіс 1

+38 (044) 278-70-70
+38 (044) 278-70-77
+38 (044) 278-07-62

Email: advocate@starokyivske.com

Графік роботи / Пн — Пт / 09:00 — 18:00

Зателефонуйте нам +38 (044) 278 70 70

Як не платити за недоотримане тепло

Опалювальний сезон в Україні в самому розпалі, але не в кожному помешканні температура відповідає встановленій нормі. Що робити для захисту своїх прав?

Опалення повинно відповідати стандартам надання послуг, а саме температура повітря в житлових приміщеннях має становити 18°C та 20°С у кутових кімнатах. Виняток можуть складати відхилення протягом 12 годин на добу раз на місяць.

Якщо показники нижчі, громадяни мають право на перерахунок сплати за послуги після звернення до свого постачальника опалення для обстеження приміщення.

Зазначені питання регулюються Постановою Кабінету Міністрів України №630 від 21 липня 2005 року «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».

Існують основні правила перерахунку:

  • за умови невідповідності фактичної температури в житлових приміщеннях нормативній та за відсутності квартирних та будинкових лічильників тепла;
  • перегляд суми до сплати проводиться тільки після звернення до постачальника послуги зі складанням відповідних документів за результатами обстеження квартири;
  • сума за централізоване опалення буде знижена на 5% за кожний градус відхилення від норми (при зниженні температури з 18°C до 12°C у житлових приміщеннях та з 20°C до 14°C – у кутових);
  • якщо ж температура нижча 12°C в житлових приміщеннях та 14°C у кутових відповідно – плата не нараховується.

Якщо в квартирі холодно необхідно:

1. Повідомити про це виконавця в усній формі за допомогою телефонного зв’язку. Для КП «Київтеплоенерго» (телефони):

  • 1557 (зі стаціонарного);
  • (044) 247-40-40 (з мобільного);
  • (044) 500-15-57 (з мобільного) – Центральна Диспетчерська Служба з питань ЖКГ;
  • чи у письмовій формі за адресами, що зазначені в договорі.

У повідомленні зазначається прізвище, ім’я та по батькові, точна адреса проживання споживача, а також суть вашої проблеми.

2. Таке повідомлення (усне чи письмове) виконавець повинен зареєструвати у журналі реєстрації заявок споживачів. Обов’язково вимагайте у виконавця відомості про особу, яка прийняла повідомлення (прізвище, ім’я та по батькові), реєстраційний номер повідомлення та час його прийняття.

3. Виконавець повинен повідомити про причини неналежного надання або ненадання послуги. Якщо такі причини невідомі – представник виконавця повинен прийти та перевірити якість послуг. При цьому, такий візит має бути погоджений зі споживачами заздалегідь, в тому числі, для того, щоб температура повітря, яке підігрівалося споживачем додатковими засобами, повернулася до дійсного стану. Якщо є незгода з перевіркою, її проведе повторно об’єднання споживачів, але вже із представниками місцевої влади. Результатом такого візиту може стати Акт про результати перевірки температурного режиму приміщення.

4. Крім того, за результатами перевірки у двох примірниках складається Акт-претензія про неналежне надання або ненадання послуг. Порядок оформлення претензій споживачів врегульований ст. 27 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Акт-претензія складається виконавцем комунальної послуги та споживачем і повинен містити інформацію про те, в чому полягало ненадання, надання не в повному обсязі або неналежної якості комунальної послуги, дату (строк) її ненадання, надання не в повному обсязі або неналежної якості.

У разі неприбуття виконавця комунальної послуги в установлений строк або необґрунтованої відмови підписати акт-претензію такий акт підписується споживачем, а також не менш як двома споживачами відповідної послуги, які проживають (розташовані) в сусідніх будівлях (у приміщеннях – якщо послуга надається у багатоквартирному будинку), і надсилається виконавцю комунальної послуги рекомендованим листом.

Роздрукувати такий акт – претензію можна за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/ru/630-2005-%D0%BF#n146 (Додаток 2 до Правил).

5. Акт-претензія реєструється уповноваженими особами виконавця у журналі реєстрації актів-претензій. Виконавець комунальної послуги протягом п’яти робочих днів вирішує питання щодо задоволення вимог, викладених в акті-претензії, або видає (надсилає) споживачу обґрунтовану письмову відмову в задоволенні його претензії. У разі ненадання виконавцем відповіді в установлений строк претензії споживача вважаються визнаними таким виконавцем.

6. На підставі акта-претензії та відповідно до Порядку проведення перерахунків розміру плати за надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі, зниження якості, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 151 від 17 лютого 2010 року, виконавець послуг робить перерахунок розміру плати за фактично надані послуги шляхом зменшення розміру плати за надання послуг.

7. Виконавець зобов`язаний провести протягом місяця, що настає за розрахунковим, перерахунок розміру плати за надані споживачеві послуги у разі ненадання їх або надання не в повному обсязі, зниження якості незалежно від наявності заборгованості за надані послуги.

Якщо Ви все зробили з вищеперерахованого, однак перерахунку не відбулося?

– Можна направити виконавцю послуг претензію (досудове розв’язання спору) – обов’язково поштовим відправленням з цінним описом та повідомленням про врученням або з особистим врученням з відміткою про отримання.

– Одразу звернутися з позовною заявою в суд. Якщо усі попередні дії виконані у відповідності до встановленого переліку (і всі письмові документи є на руках), то суд прийме рішення, яким зобов’яже виконавця послуг здійснити перерахунок на користь споживача.

Якщо ж не буде усіх необхідних документів, то можлива і відмова у перерахунку:

  1. Постанова ВС від 14.11.2019 у справі № 757/29398/17-ц: http://reyestr.court.gov.ua/Review/85805068.
  2. Рішення Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 19.09.2019 у справі № 201/8273/19: http://reyestr.court.gov.ua/Review/84399145.