01001, м. Київ, вул. Софіївська, 10, офіс 1

+38 (044) 278-70-70
+38 (044) 278-70-77
+38 (044) 278-07-62

Email: advocate@starokyivske.com

Графік роботи / Пн — Пт / 09:00 — 18:00

Зателефонуйте нам +38 (044) 278 70 70

Адміністративний арешт активів як «забаганка» податкової

Адвокати АО «Старокиївське» успішно захистили права та інтереси Клієнта (найбільшої нафтовидобувної компанії України) в судовому спорі, ініційованому податковим органом з метою підтвердження обґрунтованості так званого адміністративного арешту активів.

В наш час, нажаль, набула сумнівної «популярності» така схема тиску на суб’єктів господарювання з боку податкових органів, як адміністративний арешт активів.

І фактично єдиним ефективним «запобіжником», передбаченим чинним законодавством для протидії таким «забаганкам» податкової, є необхідність подальшого звернення останньої до адміністративного суду з метою підтвердження обґрунтованості такого арешту.

Як показує докладний аналіз судової практики з вказаного питання, податкові органи при звернення до суду з відповідними поданнями здебільшого (точніше сказати – майже завжди) ігнорують норми чинного законодавства та приховують від суду обставини, що свідчать про незаконність їх дій. Саме так діяла податкова і в спорі з нашим Клієнтом.

Адвокатами АО «Старокиївське» в суді першої інстанції було застосовано процесуальну можливість зупинення провадження до розгляду іншої справи, в межах якої фактично були встановлені, а в подальшому успішно використані необхідні для вирішення спору обставини.

В результаті суд першої інстанції повністю підтримав правову позицію адвокатів АО «Старокиївське» та відмовив в задоволенні відповідного подання податкової.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/83140869

Суд апеляційної інстанції погодився з вказаним судовим рішенням, залишивши його без змін.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/85774045

Можна майже із стовідсотковою вірогідністю стверджувати, що податкова буде подавати касаційну скаргу, бо діє славнозвісний принцип «оскаржувати до останнього».

От тільки ті, хто дає відповідні вказівки, забувають, що будь-який безперспективний судовий спір стає тягарем для державного бюджету.

Хоча чому дивуватись. Всі ж пам’ятають крилаті слова героя відомого фільму, який «змінив професію» – «…держава не обідніє…».